Shihan - Bruno Jensen


Bruno Shihans kampsportskarriere startede allerede som 11-12 årig, hvor han forsøgte sig med jiu jitsu. Netop denne type kampsport fængede dog aldrig rigtigt, hvorfor der skete noget af et skifte, da Shihan som 16-årig stiftede bekendtskab med karaten. Stilarten var Goju Ryu, og Shihan oplevede en tydelig ændring i fokus fra teknik til det at slås. Favoritstillingen var neko-ashi-dachi, og gien var hjemmesyet af sejldug. Allerede indenfor et år efter Shihan startede i klubben, skiftede klubben stilart til shotokan. Træningerne var hårde og i japansk, militant stil. Opvarmningen bestod hver gang af det samme program med løb, englehop, andegang, frøhop og bensving, mens træningerne bestod af kihon på tælling og fri kumite.


D. 29. marts 1969 blev Shihan gradueret 1. dan. Shihan bidrog mere og mere i egen klub særligt på instruktørfronten, og i 1975 blev han ansat som instruktør på fuld tid. Ligeledes gjorde han sig bemærket internationalt blandt andet ved at deltage i det første VM i Japan. Shihan har været en bærende figur i karateverdenen, hvor han på mange måder har bidraget til udviklingen af det SKIF Danmark, vi kender i dag. Shihan var medlem af det første Tekniske Udvalg og blev senere formand for dette. Han har med sin interesse for sportspsykologi været med til at præge vores forståelse af og tilgang til karaten. Ligeledes var han med til at udvikle instruktøruddannelserne i Danmark, hvor han underviste i blandt andet kumite, karatehistorie og idrætspsykologi. Shihan har ydermere medvirket til udviklingen af Dankollegiet i Danmark. Det var fra begyndelsen Shihans tanke, at Dankollegiet skulle være med til at inspirere, skabe sammenhold og venskaber på tværs af landet samt være med til at sætte kursen for forbundet.


Shihan er fortsat en fremtrædende person i SKIF Danmark. Han vedbliver at bidrage med sine tanker både på sommerlejr, Dankollegie og som graduør ved dangradueringer i Danmark. Shihan er i dag gradueret 8. dan og er derved den højest graduerede ”ikke-japaner” i Europa.SKIF.DK  |  

CVR-Nr: 34774129

SKIF.DK Konto - Jyske Bank: 5023 1107272

Copyright © SKIF Danmark