Verdensrekord


5. september 2018


For ca. et år siden var vi fra Holbæk Karate Do på besøg i Ringsted til en slags venskabstræning. På vejen hjem stoppede vi på Burger King, og det var faktisk her ideen om en verdensrekord opstod. Der blev koordineret med de øvrige klubber, og pludselig var det en realitet. Så skulle planen bare udfærdiges og effektueres.
Budskabet blev spredt, og 17 mennesker meldte sig klar til en fuld ”Tour de Dojos”. Turen startede allerede fredag aften hos vores kære formand, som havde klaret at finde overnatningspladser til hele flokken. Lige inden sengetid fik vores kære Jesper Løntoft imidlertid den ide, at vi lige kunne trimme os skaldede. Inden længe var vi fire uden hår på hovedet, men så ville skæbnen, at trimmeren gav op. Vores kære formand er dog ikke uden ressourcer, så han forsvandt til haveskuret, hvor han skaffede en hækkeklipper, og så blev den sidste med hårpragt også overmandet.

Rekorddagen startede allerede kl. 5.50, hvor vores formand igen tog sig kærligt af deltagerne og leverede et herligt morgenbord. Den fælles bus ankom kl. 7.00, hvorefter turen gik til Frederikshavn. Vi startede ud med en opvarmning, så kroppene blev vækket og pulsen kom i vejret, og så tog vi ellers hul på kataen Sochin.
Efter 30 minutter gik turen til Holstebro. Humøret var højt, selvom tidsplanen allerede var skredet lidt. Intet kunne dog slå forventningerne ned, og i Holstebro stod en stor skare af karatekaer klar til at tage kærligt imod os. Thomas Knudsen Sensei fik hurtigt sparket træningen i gang og demonstrerede en fin balance imellem traditionel karate og det jyske fighter-gen. Deltagerne fik kæmpet sig videre igennem Sochin, og sjællænderne klarede træningen på trods af ”sprogbarrieren”. Holstebro har dog meget andet at tilbyde end karate og stod også klar med sandwich og en lille snaps på vejen ud.  En enkelt deltager kiggede lidt for dybt i flasken og måtte have en lille lur på vej mod Lystrup.

Igen blev bussen modtaget af smilende karatekaer og masser af flag. Kim Aaris Sensei stod klar med sparketræning, og det blev en proppet dojo, hvor man virkelig kom hinanden ved og fik følelsen af et fantastisk fællesskab. Kim Sensei stod dog ikke kun klar med træningstips men havde også masser af gode råd til, hvordan man overholder en tidsplan. Kim Sensei er derfor allerede shanghajet til at overse tidsplanen, når vi næste år gennemfører endnu en verdensrekord ved at besøge 5 lande på 24 timer.
Horsens var den næste dojo på listen men også her kom vi lidt ”fashionably late”, da bussen ikke kørte så hurtigt, som vi gerne ville det. Ikke desto mindre var Torben Sensei klar med et super program, som igen gav sved på panden og masser af guldkorn med hjem. Den gode fotograf og formand Flemming Ege var som altid på pletten med kamera, så den store indsats kunne blive dokumenteret.

Så gik turen fra Jylland til Odense, hvor den beskedne Lars Henriksen Sensei tog imod flokken. Vi fik en grundig intro til Lars Senseis version af Sochin kun afbrudt af Senseis melding ”ANGRIB!!!!”, som betød, at man blev angrebet fra alle sider, og så blev der ellers delt bøllebank ud på den fede måde. Efter to minutter blev tropperne kaldt tilbage i geled, og så fortsatte katatræningen, inden turen gik videre til Ringsted.

Her stod Jess Sensei klar med både en masse elever og en ordentlig omgang karate. Der blev varmet op med Heian Shodan, inden vi nørdede videre med Sochin. Jess Sensei øsede ud af alle sine favoritlækkerier, og trægulvene begyndte efterhånden at sætte sit præg på de trætte og vabelramte fødder.

Ved ankomsten til Østerbro stod eleverne klar i paradestilling på hver side af bussen. Jesper Løntoft Sensei havde planlagt et hårdt program, hvor der for alvor kom sved på panden. Der var dog også plads til lidt kærlighed, så der var indlagt massagesessioner til de efterhånden trætte ben. Udenfor begyndte mørket at falde på, og så blev det ellers tid til at hanke op i hinanden og komme videre mod Allerød.
Her fik vi en velkomst, der var en konge værdig! Jacques Sensei lagde hårdt ud med en dejlig opvarmning og sagde så: ”nu har I været Danmark rundt, så nu vil jeg gerne vise jer, hvordan Sochin er”. Bare så der ikke var nogle misforståelser. Heldigvis var den stort set identisk med alle de andre steder. Pludselig skulle kataen dog udføres i nye rammer, så vi blev sendt ud i det dejligt våde græs i skoven og lave kata. Sikke en oplevelse at høre vores kiai give genlyd i skovens mørke nat.  Efter træningen var der kagepause, og her var der på meget kreativ facon skabt små individuelle karatekaer-kager.

Den sidste tur til Holbæk føltes efterhånden lang, og man kunne mærke længslen efter snart at kunne kalde os verdensmestre igennem 9 dojoer og med mere end 800 km på bagen. I bussen kæmpede vi os igennem ved hjælp af kage, frugt, sodavand og sandwich, og så sluttede vi ellers af med kanon synkrontræning med Tonny Sensei. Her blev det bevist, at man i hvert fald sagtens kan lære en kata igennem en hel dag og igennem et helt land.

Så stor tak til alle der deltog, alle der har hjulpet og bare været der i de forskellige dojoer, de frivillige som har gjort en kæmpe forskel, og en ekstra stor tak til SKIF for at bakke op om ideen. Jeg håber, at vi kan bruge denne oplevelse til at skabe noget opmærksomhed på karate i Danmark og give inspiration til folk, som måske vil prøve kræfter med karaten. 

Oss, Viktor

SKIF.DK  |  

CVR-Nr: 34774129

SKIF.DK Konto - Jyske Bank: 5023 1107272

Copyright © SKIF Danmark