Den første af mange sommerlejre..


27. juli 2016


Sommerlejren 2016 er afsluttet og da det var min første, så kan jeg melde retur til alle jer der har været med, og til alle jer der skal med næste år: Det er vanedannende og så stor en oplevelse at man ikke må undvære denne del af fællesskabs følelse, træning i verdensklasse og ikke mindst super fedt gensyn med nye og gamle venner.

 

Børnelejren blev sparket godt i gang med indskrivning og aflevering af børn, og det har været en sand fornøjelse at se børnene ankomme og være forventningsfulde og at se børnene tage afsked med familien. Det at have et fællesskab i karaten, gør det hele meget nemmere. Det gik op for mig at det ikke kun er i Dojo’en og klubben at strukturen og forudsigeligheden virker som noget trygt og genkendeligt, sådan er det også for de børn, som tidligere har været på lejren, men i særdeleshed for de børn som kom for første gang. En enkelt pige jeg så stå med våde øjne, fik jeg en rigtig god snak med,. Den bedste kur mod hjemvetårer er nye venner, og vupti fandt jeg ud af hvem hun skulle bo sammen med, fik fortalt de to piger at det ville være dejligt hvis de gad hjælpe hende, så hun kunne fokusere på noget andet end savnet. Før jeg havde talt færdig havde de allerede overtaget den plejende rolle, fået skabt kontakt og smil på den lidt ulykkelige pige, som flere gange søgte øjenkontakt til mig, for derefter at give mig tommelfingeren op. En anden super oplevelse jeg havde, var i svømmehallen, som var mere end godt besøgt. En gruppe på ca. 12 børn plaskede rundt i vandet uden at kende hinanden, pludselig tog en af pigerne ordet og sagde højt, hej jeg hedder … og kommer fra ….. hvad hedder du og pegede på en af de andre. Så var de i gang med at knytte bånd. Jeg oplevede på intet tidspunkt nogen være overladt til sig selv, men så kun en masse dejlige unger der grinede og lavede fis.

 

Inden børnene tog afsked fik vi et par timers pause, som skulle bruges til at gøre klar til en voksenlejr, med rekord mange deltagere, ikke mindst fordi landsholdet også checkede ind. En overraskende oplevelse at se så mange voksne komme og være fælles om at ville beriges med nyt, møde gamle venner og selvfølgelig nye. For mit eget vedkomne handlede det mest om at møde nye, men det skulle vise sig at være noget af en opgave, så dem jeg ikke nåede at sige goddag til har det tilgode. Igen var svømmehallen åben, og jeg så mit snit til at byde på en sauna-gus, og uden at tage munden for fuld, så kan jeg vist roligt sige det var en succes. At opleve kø uden for saunaen hører til de sjældne oplevelser. Så til næste år vil vi prøve at være minimum to gus-mestre (hvis ovnene tillader det). Allerede nu har en saunagusmesteraspirant meldt sig under fanerne, så jeg sørger for uddannelse og erfaring for den nye fyr (Jesper Løntoft).

Maden på lejren har været noget helt for sig selv, jeg var vild med det. Jeg glæder mig allerede til næste års menuer.

Det at bo i huse med gamle venner og de nye man fik, virkede rigtig godt. Der var nogle der trak sig tilbage for at nyde ro, andre trak sig tilbage for at dyrke de fede venskaber, men fælles har nok været glæden ved at være sammen med andre, der brænder for det samme, nemlig karate.

 

Jeg blev blæst bagover, da jeg så udklædningerne, jeg troede man bare hurtigt kastede lidt farve i ansigtet og så kørte det, men nej, den gik ikke. Hold fest en gang energi, der blev lagt i de udklædninger, der er bestemt konkurrence til næste sommerlejr. 

 

Hvad angår tema til næste års lejr, er det allerede på plads, og jeg tør godt love det bliver en kulturel oplevelse ud over det sædvanelige. Tema annonceres i tilmeldingsbrochuren. Med ca. 2000 medlemmer i SKIF, tænker jeg, at vi skal vokse og sprede glæden ved en sommerlejr, så som annonceret på lejren, har jeg et mål om at vi når 300 i 2018 og med de tilbagemeldinger der allerede er kommet, tænker jeg det ikke er et problem, snarere en udfordring med pladsen. Men den tid den glæde.

 

Jeg tror på at aktivitetsudvalget består af ca. 2000 medlemmer, jeg mener at vi alle kan bidrage med noget til vores forbund, til hinanden og gerne vil det ligeså. Jeg tror det handler om, at vi tænker udvalg på en ny måde. Så et af mine første ønsker er at en fra hver klub melder sig som hjælper. Det betyder ikke man er tvunget til arbejdsopgaver, men snarere hjælper til fx at finde en i klubben der kan hjælpe, hvis der er behov for det i udvalget. Der er allerede 8 klubber, der har budt sig til, og det vokser. Så hold jer ikke tilbage, (man kan altid springe fra igen, uden at der er sure miner).

 

Jeg kunne godt tænke mig at komme rundt i jeres klubber og møde jer, men at komme i ca. 40 klubber rent geografisk bliver noget af en udfordring, så derfor tænker jeg at de klubber, der ligger tæt på hinanden måske kan lave en fælles lørdagstræning, måske få en instruktør udefra til at komme med en gang inspirerende træning, og så jeg vil jeg godt komme og fortælle lidt om det at være en del af SKIF, hvordan vi får det til at vokse, hvordan vi begejstrer vores medlemmer til at deltage i store fællesarrangementer osv.

 

Skulle I have en ide, så hold jer endelig ikke tilbage, måske kan vi sammen skabe noget ekstra godt for forbundet, klubberne og ikke mindst os selv.

 

Et eksempel på en god ide:

Et medlem har skrevet han gerne vil hjælpe med at lave en fed præsentationsvideo af SKIF Danmark. Det tager vi selvfølgelig imod med kyshånd. For at lave flotte klip og billeder skal vi bruge en masse medlemmer til fx at stå på en strand i solnedgangen og lave karate, måske skal vi have en ordentlig håndfuld elever der gider stå på rådhuspladsen og lave kata, ideerne er mange, begrænsinger få, så byd ind.

 

Oss!

Aktivitetssekretær

Viktor Træholt 

SKIF.DK  |  

CVR-Nr: 34774129

SKIF.DK Konto - Jyske Bank: 5023 1107272

Copyright © SKIF Danmark